Om mig

Uppväxten

Jag föddes i Häljarp utanför Landskrona i Skåne år 1949. Jord, hav och klar luft omgärdade mig där på den skånska kusten och jag fascinerades mycket av naturen redan i tidig ålder. Jag var hungrig efter kunskap men hade inte särskilt stora framgångar i skolan – en klassisk medelmåtta. Desto större var lusten att upptäcka saker och söka kunskap på egen hand.

Yrkesliv

I 25 år har jag nu verkat som fotograf, intresset har dock funnits ännu längre än så. Under åren har jag hunnit flytta in och ut ur fyra olika ateljéer. Lusten att fotografera har aldrig svalnat, tvärtom blir det bara mer och mer stimulerande.

Privat

 Jag har parallellt med yrkeslivet också lyckats bli far till tre fantastiska barn, Hjalmar, Siri och Julia. Alla tre har fått många porträttfoton tagna av sig. Deras mamma heter Birgitta, men min äkta maka idag är Karin.

Karin kom till min studio en dag för att fotograferas. Det ville sig inte, hur mycket jag än försökte, och vi bestämde tid för en ny session utomhus. Efter ett brev från Karin bara kort därefter blev det vi och fyra år senare, alltså år 2012, gifte vi oss.

Öppenhet, experimentslusta och idogt arbete

Som person är jag väldigt öppen och det hjälper såklart i arbetet som fotograf. Jag älskar mötet med människor – nya som gamla bekantskaper – och jag har nog god förmåga att få folk i min omgivning att känna sig avslappnade.

Jag är lika delar enveten och tålmodig som jag är nyfiken och experimentell. Dessa två karaktärsdrag förenas i fotokonsten och får mig att hela tiden fortsätta framåt med aldrig sinande passion.

Kontakta mig

Jag arbetar i min stora, välutrustade fotostudio i Lund, men också ute på plats där det händer när så behövs. Varmt välkommen med din förfrågan, jag ser fram emot mötet med dig!


(Lämna tom)

Om ni behöver hjälp med nya profilbilder eller miljöbilder till ditt företag, så rekommenderar vi att ni kontaktar Emma Appelgren som är proffesionell företagsfotograf Malmö.

Besök gärna vår Facebook!